DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura Kati

O prajitura delicioasa, pe care am gustat-o la un cerc al profesorilor, facuta de una dintre colegele mele. De atunci, de-abia acum mi-am facut curaj sa o fac.

Ingrediente  pentru 3 foi:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g untura
  • 150 g zahar
  • 500-550 g faina
  • 5 linguri de lapte
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema:

  • 1 borcan de gem de visine 
  • 150 g unt
  • 1 foaie dintre cele 3
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml lapte
  • 50 g biscuiti
  • esenta de rom

Bezea:

  • 4 albusuri
  • 180 g zahar
  •  100 g ciocolata rasa

Mod de preparare Prajitura Katy.

Pentru foi: punem untura, galbenusurile si zaharul intr-un bol. Adaugam laptele caldut, apoi faina si praful de copt. Framantam aluatul. Va rezulta un aluat sfaramicios.

Impartim aluatul in 3 parti egale.

Intindem fiecare foaie direct pe hartia de copt si acoperita cu folie alimentara ( altfel va fi foarte greu ca se lipeste de facalet), o punem cu hartia de copt pe care am intins-o pe fundul tavii, o intepam cu furculita si o coacem 10 min. ( sau pana cand incepe sa se rumeneasca pe margini) la  cuptorul preincalzit la 200 de grade.

Pentru crema: batem unul la temperatura camerei cu zaharul, adaugam una dintre cele 3 foi coapte ( cea mai urata) si laptele, apoi adaugam si gemul, biscuitii, cacao si esenta si amestecam bine.

Punem crema intre cele 2 foi. Usor cu foile ca sunt foarte fragile. La mine cea de deasupra s-a cam rupt.

Pentru bezea: mixam albusurile cu zaharul pana devin o bezea tare.

Le punem pe baie de aburi pentru 10-15 min. si amestecam cam la 1 min in bezea.

 

O punem peste prajitura si dam prajitura la rece pana a doua zi sau 4-5 ore.

Presaram ciocolata rasa si portionam. Pofta buna!

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker