Prajitura Kati
O prajitura delicioasa, pe care am gustat-o la un cerc al profesorilor, facuta de una dintre colegele mele. De atunci, de-abia acum mi-am facut curaj sa o fac.
Ingrediente pentru 3 foi:
- 4 galbenusuri
- 150 g untura
- 150 g zahar
- 500-550 g faina
- 5 linguri de lapte
- 1 plic de praf de copt
Ingrediente crema:
- 1 borcan de gem de visine
- 150 g unt
- 1 foaie dintre cele 3
- 4 linguri de zahar
- 2 linguri cacao
- 50 ml lapte
- 50 g biscuiti
- esenta de rom
Bezea:
- 4 albusuri
- 180 g zahar
- 100 g ciocolata rasa
Mod de preparare Prajitura Katy.
Pentru foi: punem untura, galbenusurile si zaharul intr-un bol. Adaugam laptele caldut, apoi faina si praful de copt. Framantam aluatul. Va rezulta un aluat sfaramicios.
Impartim aluatul in 3 parti egale.
Intindem fiecare foaie direct pe hartia de copt si acoperita cu folie alimentara ( altfel va fi foarte greu ca se lipeste de facalet), o punem cu hartia de copt pe care am intins-o pe fundul tavii, o intepam cu furculita si o coacem 10 min. ( sau pana cand incepe sa se rumeneasca pe margini) la cuptorul preincalzit la 200 de grade.
Pentru crema: batem unul la temperatura camerei cu zaharul, adaugam una dintre cele 3 foi coapte ( cea mai urata) si laptele, apoi adaugam si gemul, biscuitii, cacao si esenta si amestecam bine.
Punem crema intre cele 2 foi. Usor cu foile ca sunt foarte fragile. La mine cea de deasupra s-a cam rupt.
Pentru bezea: mixam albusurile cu zaharul pana devin o bezea tare.
Le punem pe baie de aburi pentru 10-15 min. si amestecam cam la 1 min in bezea.
O punem peste prajitura si dam prajitura la rece pana a doua zi sau 4-5 ore.
Presaram ciocolata rasa si portionam. Pofta buna!