Biscuiti/fursecuri/bomboaneDulciuriPrajituri/torturiPreparate de Craciun

Fursecuri Nuci cu crema de ciocolata

Fursecuri Nuci cu crema de ciocolata

Fursecuri Nuci cu crema de ciocolata erau nelipsite de pe masa de sarbatori inca din copilaria mea. Avea mama o forma veche in care cocea cojile de nuci la flacara aragazului. Si te ardeai la maini, si asteptai mult sa se coaca, o intreaga aventura. Eu folosesc o forma electrica, este rapida si foarte spornica. Ce-i drept, forma nucilor parca nu este la fel de frumoasa, de pronuntata ca la cea clasica, insa faptul ca se fac rapid ma multumeste.

Sfaturi!

  • Folositi unt daca va plac cojile de nuci mai crocante, daca le doriti fragede, folositi untura.
  • In crema de ciocolata adaugam marginile nucilor curatate frumos si coji de nuci mai urate toate maruntite. Acestea pot fi inlocuite cu biscuiti macinati, insa gustul cremei se va schimba.
  • Din aceasta compozitie, ies aproximativ 80-90 de nuci.

Ingrediente coji de nuci:

  • 250 gr unt moale
  • 4 oua
  • 720-730 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de vanilie

Ingrediente crema de ciocolata:

  • 1 borcan de crema de ciocoloata Finetti (400 gr)
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • coaja de portocala razuita/ lamaie
  • coji de nuci maruntite

Mod de preparare.

1.Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar moale. Daca este nevoie, puteti sa mai adaugati un praf de faina.

2. Facem bilute mici de 4- maxim 5 grame din aluat ( cat o maslinuta mica). Daca vor fi mai mari, va iesi multa compozitie din formele de nuci. Eu am cantarit la inceput, apoi le-am facut pe urmatoare aproximativ cat primele de mari.

3.Coacem bilutele in forma de nuci cateva minute sau cat este nevoie pentru a fi aurii, nu arse.

4.Pentru crema procedam astfel: punem laptele, untul si crema de ciocolata la foc mic sau cateva secunde la microunde pana cand se topesc toate. Adaugam si coaja de portocala. Eu aveam coaja de portocala razuita si pusa cu zahar intr-un borcanel in frigider. Asa pastrez coaja de portocala 1-2 saptamani in frigider.

5.Curatam cojile de nuci de surplus cu ajutorul unui cutit. Mai pasam si inca 25-30 coji de nuci si le adaugam peste crema de ciocolata. Aceasta trebuie sa fie mai groasa sa nu curga din nuci. Dar este minunata. Daca doriti, le puteti da prin zahar pudra. Pofta buna! Noi am savurat imediat, caci cu o fetita si un sot pofticios nu se putea altfel. Si ce credeti? Mi-au zis ca vor sa mai facem dulciuri asa bune 🙂

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker