Aluaturi dulci/foietajeDulciuriPrajituri/torturi

Tarta cu mere cu aluat fraged

Tarta cu mere cu aluat fraged

Tarta cu mere cu aluat fraged este un deliciu! Am folosit aluatul de la tarta Galette, o minune de aluat fraged ce merge umplut cu mere, capsuni, prune.  In sezonul capsunilor, atunci cand la tara incep sa se coaca capsunile, in fiecare an facem tarta Galette, este una dintre cele mai fine si mai aromate deerturi cu capsuni.” Galette” este termenul folosit in bucataria franceza pentru a denumi diferitele tipuri de tarte, fie ele dulci sau sarate.

Bine de stiut!

  • Aluatul este suficient pentru o tarta cat de mare, imensa.
  • Aluatul se da la rece timp de aprox. 30 de minute.
  • Unt. Folosim unt rece, de la frigider, pentru prepararea acestei tarte. Insa, il razuim sau il taiem fasii subtiri pentru a-l putea integra perfect in timpul framantarii.
  • Oua. Nu se adauga oua in aluatul pentru tarta!
  • Merele se caramelizeaza.

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 220 g unt rece
  • 1 lingura de zahar
  • 8-10 linguri de apa
  • un praf de sare
  • + 1 ou pentru uns si zahar brun
  • 1,5 kg de mere + 4 linguri de zahar+ 1/2 lingurita scortisoara pentru umplutura

Cum preparam Tarta cu mere cu aluat fraged

  1. Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si-l punem in bolul cu faina.
  2. Amestecam bine cu degetele untul cu faina, apoi adaugam 7-8 linguri de apa, atat cat este nevoie si framantam un aluat  care nu va fi deloc lipicios si nici prea moale. Punem aluatul in folie alimentara si-l dam pentru 30 de minute la frigider, timp in care preparam merele.
  3. Curatam merele de coaja, le razuim, adaugam zahar si le punem la caramelizat pentru 7-8 minute. Adaugam scortisoara si lasam 3-4 minute merele sa se raceasca.
  4. Luam 3.4 din aluat si intindem o foaie mare. Avem grija sa tapetam cu faina blatul de lucru penru a evita lipirea aluatului. Punem aluatul in tava pentru tarta, adaugam merele caramelizate si scurse de zeama pe cat posibil.
  5. Din partea de aluat ramasa, intindem o foaie si taiem fasii cu ajutorul carora facem un grilaj deasupra tartei. Ungem tarta cu ou batut ( doar partea de aluat a tartei) , presaram zahar brun si dam tarta la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumeneste frumos.
  • Lasam tarta sa se racoreasca inainte sa o portionam. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

26 − 16 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker