Originar din zona Marilor Lacuri din America de Nord, orezul salbatic este foarte bogat in fier, vitamine si proteine. Modalitati de preparare sunt diverse, dar eu am ales-o pe cea mai simpla si cea mai rapida.
Ingrediente:
- 250 g amestec orez salbatic
- 1 ceapa
- 2 fire ceapa verde
- 1 ardei gras
- 250 g ciuperci feliate
- 50 ml ulei
- sare
- marar
- +piept de pui
Mod de preparare orez salbatic cu legume si piept de pui.
Taiem ceapa cubulete, la fel si ardeiul si le punem impreuna cu ciupercile feliate in ulei incins la calit. Le lasam 10-15 minute.
Adaugam 1 cana de apa si mai lasam 10 minute la fiert, dupa care adaugam orezul spalat si inca 1 cana de apa.
Amestecam din cand in cand si mai adaugam apa.
La final potrivim de sare si adaugam marar verde. Servim orezul cu piept de pui feliat si prajit sau fript.
Pofta buna!