Pandispan pufos din albusuri
Pandispan pufos din albusuri
Pandispan pufos din albusuri cu rahat si merisoare este o idee excelenta de a folosi albusurile ramase in frigider. Aveam ramase de ieri 9 albusuri si am vrut sa le utilizez neaparat. Pandispanul acesta este foarte pufos si foarte bun. Ar fi mers si cu putina nuca, dar nu am avut. In plus, este rapid si deloc sofisticat.
Ingrediente:
- 9 albusuri ( 325 de grame au cantarit)
- 185 gr zahar
- 9 linguri de faina
- 50 gr rahat
- 50 gr merisoare
- esenta de vanilie
- zahar pudra
- un praf de sare
Mod de preparare.
1.Mixam albusurile cu un praf de sare pana cand isi maresc vizibil cantitatea si devin o spuma.
2.Adaugam zaharul si mixam in continuare pana cand spuma noastra devine destul de ferma.
3.Adaugam esenta de vanilie, praful de copt si treptat faina si incorporam usor cu o spatula. La final adaugam merisoarele si rahatul
4.Punem compozitia de pandispan intr-un vas de Yenna tapetat cu hartie de copt si il coacem 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt suficient.
Pudram pandispanul imediat ce il scoatem din cuptor cu zahar pudra si il portionam dupa ce se raceste. Pofta buna!