Placinta cu iaurt si stafide
Placinta cu iaurt si stafide
Placinta cu iaurt si stafide- un desert plin de savoare si delicios. Aceasta placinta se prepara numaidecat, iar sotul a fost extrem de incantat de ea, i-a placut atat calduta ( caci nu a avut rabdare sa se raceasca) cat si a doua zi rece, de la frigider. Am preparat placinta intr-o tava mare, aproape cat foile de placinta, iar iaurt am folosit de la Pilos, insa se poate face cu orice iaurt simplu, fara arome.
Cateva sfaturi!
- Pentru prepararea acestei placinte vom alterna straturile de foi de placinta cu iaurtul. Fiecare foaie de placinta trebuie sa fie unsa cu ulei.
- Folosim o tava mare pe care o tapetam cu hartie de copt.
- Nu avem nevoie de mixer. Iaurtul impreuna cu ouale se amesteca cu ajutorul unui tel.
Ingrediente:
- 1 pachet foi de placinta
- 800 gr iaut simplu
- 200 gr zahar
- 7 oua
- stafide
- coaja razuita de portocala
- zahar pudra
Cum preparam Placinta cu iaurt si stafide
1.Mai intai pregatim amestecul pentu placinta: intr-un bol incapator punem iaurtul, adaugam ouale si zaharul si le amestecam bine cu telul. Adaugam si coaja de portocala.
2.Tapetam o tava cu hartie de copt si punem 4 foi de placinta avand grija sa le ungem pe fiecare cu ulei. Adaugam aprox. 3 polonice de compozitie de iaurt si presaram stafide. Adaugam alt strat de foi de placinta, adaugam iar iaurt si tot asa pana cand terminam compozitia. Ultimul strat trebuie sa fie de foi de placinta.
3.Dam placinta pentru 30-35 de minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasam placinta la racit, apoi presaram deasupra acesteia zahar pudra si o putem portiona. Pofta buna!
Cu aceleasi ingrediente am facut si Portokalopita – placinta greceasca cu iaurt si sirop de portocale.