LegumeMancaruriRetete internationale
Sos cu iaurt si castravete
Sos cu iaurt si castravete
Sos cu iaurt si castravete, cunoscut si sub denumirea de tzatziki in bucataria greceasca, este o alegere excelenta pentru cei care prefera mancarurile simple si sanatoase. Acesta se potriveste perfect ca garnitura fiind prepara din ingrediente proaspete si hranitoare.
Bine de stiut
Verdeturi
- Sosul de iaurt iubeste mararul si menta. Daca iti plac, le poti adauga in sosul tau. Pe langa acestea poti adauga patrunjel sau coriandru pentru o aroma mai intensa.
Servire
- Lasa sosul de iaurt la rece cel putin 30 de minute inainte de servire pentru a permite aromelor sa se intrepatrunda.
Bogat in probiotice
- Iaurtul este un aliment bogat in probiotice, care ajuta la mentinerea sanatatii florei intestinale si la sustinerea sistemului imunitar.
Hidratarea organismului
- Castravetele, compus in mare parte din apa, contribuie la mentinerea unei bune hidratari, iar uleiul de masline ofera grasimi sanatoase care ajuta la absortia vitaminelor.
Ingrediente:
- 2 iaurturi mici ( 280- 300 gr)
- 3-4 catei de usturoi
- 1 castravete mediu
- sare
- piper
- ulei de masline
Cum preparam sosul cu iaurt si castravete
- Mai intai curatam si pasam usturoiul.
- Castravetele il razuim pe razatoarea cu ochiuri mici si il punem intr-o strecuratoare/ sita si il presam usor pentru a elimina excesul de apa. Acest pas este esential pentru a evita diluarea sosului.
- Intr-un bol incapator adaugam usturoiul pasat, castravetele scurs de zeama si iaurturile. Adaugam sare si piper si amestecm bine. Deasupra punem 2-3 linguri cu ulei de masline ( asa cum am vazut la greci). Pofta buna!
Sosul de iaurt se potriveste perfect alaturi de fripturi la gratar, cu dovlecei pane, cartofi prajiti sau cartofi la cuptor.