DulciuriPrajituri/torturi

Kinder felie de lapte – o prajitura delicioasa

Kinder felie de lapte – o prajitura delicioasa

Kinder felie de lapte – o prajitura delicioasa cu strat generos de crema si ciocolata amaruie. Un deliciu! Ce imi place la aceasta prajitura este faptul ca este atat de cremoasa si atat de buuna! Iar copii o adora. Se poate renunta la stratul de ciocolata de deasupra in functie de preferinte.

Bine de stiut!

  • Crema este delicioasa si se poate folosi si la alte prajituri sau torturi.
  • Pentru a obtine doua blaturi perfect drepte, coacem separat cele doua blaturi. Deasupra punem partea de  blat de pe care dezlipim hartia de copt.
  • Blaturile se coc foarte usor deoarece sunt foarte subtiri. In 12 minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade sunt gata.
  • Am copt blaturile in tava de yenna mare ce are dimnesiunile 31/22 cm.
  • Portionam prajitura, distantam putin fiecare portie si turnam deasupra ciocolata topita. Mai dam prajitura la rece pentru cateva minute, astfel incat sa se intareasca ciocolata.
  • Reteta usoara. Aceasta reteta de prajitura este foarte usoara si spornica, iar reusta este garantata.
  • Atentie! Folosim lapte condensat indulcit, cel la conserva. Este gros si dulce. Nu confundati cu laptele condensat pentru cafea care este lichid. Se poate face si acasa lapte condensat, eu am folosit aceasta reteta: lapte condensat

Ingrediente:

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de gris
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente crema:

  • 380 ml lapte condensat
  • 300 ml creme patisserie Meggle
  • 1 plic de gelatina
  • optional +100 gr ciocolata amaruie + 4 linguri de lapte

Mod de preparare.

1.Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam mierea si uleiul in fir subtire. Adaugam apoi faina, cacao, grisul si praful de copt si mixam bine pana le incorporam.

2.Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri.

3. Impartim compozitia in mod egal in 2 boluri pentru a coace 2 blaturi. Coacem separat fiecare blat pentru 12-15 min. la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Este un blat foarte subtire,il intindem bine in tava, dar asa trebuie sa fie, nu va faceti griji.

4.Cat timp se coc cele doua blaturi, noi pregatim crema. Mixam spuma frisca sau crema patisserie si apoi adaugam laptele condensat. Mai mixam un minut si lasam deoparte. Hidratam gelatina in apa si apoi o topim cateva minute in cuptorul cu microunde. O adaugam in fir subtire in crema noastra si mixam in acest timp.

5.Asamblam prajitura punand crema intre cele doua blaturi si dam la rece pentru 1-2 ore. Topim ciocolata amestecata cu laptele si o turnam deasupra prajiturii dupa ce o portionam. Mai necesita inca putina racire pentru a se intari ciocolata de deasupra. Aceasta etapa este optionala, prajitura se poate servi si fara ciocolata si este delicioasa. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker