Tort „Poveste de iarna”
Un tort delicios, aromat si foarte usor de facut! Cum se strang de fiecare data multe albusuri, si cum doream altceva, sa fie cu crema si delicios, am facut un tort. Am adaugat putin mac la blat si un strop de esenta de migdale si am facut un tort de poveste- Poveste de iarna. Veti vedea ca este delicios 🙂
Ingrediente blat:
- 200 g albusuri
- 150 g faina
- 3 linguri de zahar pudra
- 1 plic de praf de copt
- 1 lingura de mac
- 3-4 picaturi de esenta de migdale.
Ingrediente crema:
- 300 ml frisca lichida indulcita
- 100 g ciocolata alba
- 200 g mascarpone
- 2 linguri de lapte
Mod de preparare tort „Poveste de iarna”.
1. Mixam albusurile(de la temperatura camerei) cu zaharul pudra pana devine o bezea ferma.
2. Adaugam faina, praful de copt, macul si esenta si incorporam cu o lingura de lemn.
3. Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 21 de cm si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute.
4. Ciocolata o topim cu laptele si o lasam sa se racoreasca. O adaugam peste frisca mixata si mai mixam 1 minut sa o incorporam.
5. Adaugam si mascarponele in frisca si mai mixam un minut.
6. Blatul de tort il taiem in 3 si umplem cu crema. Daca nu a crescut suficient, il taiati doar in 2.
7. Acoperim tortul cu crema, presaram nuca de cocos si ornam dupa preferinta. Dam la rece peste noapte. Pofta buna!