DulciuriPrajituri/torturi

Tort cu pasta de zahar

In ultimul timp imi place atat de mult sa acopar torturile cu pasta de zahar! Ies frumoase, iar celelalte persoane sunt incantate! ­čÖé

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 180 g faina
  • 200 g zahar
  • 90 ml apa fierbinte
  • 6o ml ulei
  • 4 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema:

  • 500 g mascarpone
  • 450 g crema de ciocolata ( finetti, nutella)

Pasta de zahar dupa reteta aceasta. 

Mod de preparare blat.

Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam. Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte sa nu ramana cocoloase si o turnam usor peste galbenusuri. Mixam sa se integreze bine.

Adaugam apoi tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si mixam. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect. Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace pentru 25 de minute la 200 de grade.

 

Mod de preparare crema: amestecam mascarponele cu crema de ciocolata cu o lingura pana cand se amesteca perfect.

Taiem blatul, adaugam crema de ciocolata, fara a insiropa torul. Oprim crema si pentru a acoperi tortul sa se aseze bine pasta de zahar.

 

Acoperim cu pasta de zahar  si dam la frigider peste noapte sau pana a doua zi.

 

Iat si alte modele de torturi facute dupa aceeasi reteta, doar cu alt ornament.

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

49 + = 51

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker