Fursecuri Arici cu nuca

Fursecuri Arici cu nuca
Fursecuri Arici cu nuca sunt fursecuri fragede si aromate. Si gustoase. Foarte gustoase! Au fost pe placul tuturor celor care au gustat. Copilul a cerut si la pachetel 2 Aricei. Le aveam de ceva timp pe lista de asteptare pentru ca draga mea Laura Nechita mi-a facut pofta.
Bine de stiut
- Din compoztia data mi-au iesit aproximativ 40 de fursecuri de dimeniunea unei nuci.
- Aluatul se lasa la rece aproximativ 30-40 de minute.
- Am adaugat putina untura pentru fragezimea aluatului, insa aceasta se poate inlocui cu unt daca nu va place. Daca o inlocuiti cu unt, reduceti putin cantitatea de faina ( cu 20-30 de gr).
Ingrediente:
- 2 galbenusuri
- 150 gr unt moale
- 30 gr untura moale
- 100 gr zahar pudra
- 1 lingurita praf de copt
- aprox. 250 gr faina
- coaja razuita de la o portocala
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- + 2 albusuri, 250 gr nuca macinata grossier
Cum preparam Fursecuri Arici cu nuca
1.Mai intai preparam aluatul pentru fursecuri. Spumam bine untul moale impreuna cu praful de sare si cu zaharul pudra. Adaugam galbenusurile, coaja razuita de portocala, esenta, untura, praful de copt si faina si amestecam bine cu o spatula mai intai, apoi framantam putin aluatul. Nu framantam excesiv pentru a obtine fursecuri fragede. Daca este nevoie, mai adaugam un praf de faina, insa aluatul este moale si usor lipicios.

2.Dam aluatul la frigider timp de 30-40 de minute.
3.Intre timp, sfaramam nuca si spumam usor cu mixerul cele 2 albusuri.
4.Formam fursecuri rotunde de dimensiunea unei nuci. Dam fiecare fursec prin albus si apoi prin nuca si le punem in tava tapetata cu hartie de copt.

5.Coacem fursecurile timp de 15-16 minute sau pana cand se rumenesc frumos in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Le pudram cu zahar pudra si servim cu pofta! Miros senzational si se pastreaza perfect pana a doua zi.






