DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura mozaic cu crema de vanilie

Ingrediente blat:

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 caise
  • 100 g visine

Ingrediente crema:

  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 esenta de vanilie
  • + 2 cuburi de ciocolata (Milka cu Oreo am folosit eu)

Mai intai separam albusurile de galbenusuri, iar ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.

Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Galbeusurile le amestecam cu uleiul. Amestecam apoi galbenusurile cu albusurile, adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt.

La final adaugam fructele taiate marunt ca pentru salata de boeuf in compozitie.

Turnam compozitia in  tava tapetata cu hartie de copt si si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aprox. 30-35 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Tava folosita este mica, de 21/21 de cm.

Apoi pregatim crema: punem 300 ml lapte la fiert la foc mic. Amestecam galbenusurile cu zaharul, cu faina si cu restul de lapte. Turnam compozitia aceasta peste laptele fiert si lasam la foc mic amestecand continuu cu o lingura de lemn pana cand se ingroasa ca o budinca.

Punem crema peste blatul racit si radem ciocolata deasupra.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker