Prajitura Nor pufos cu iaurt
Prajitura Nor pufos cu iaurt
Prajitura Nor pufos cu iaurt este un desert excelent, delicat si usor de preparat. La final am pudrat-o cu cacao cu ajutorul unui sablon cu floricele. Am facut aceasta prajitura de nenumarate ori inca de pe vremea cand copilul primea iaurturi de la gradinita si nu le consumam, fetita mea o iubeste.
Cateva sfaturi!
- Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aproximativ 40 de minute pentru a-i permite sa se gateasca suficient si uniform.
- Putem coace prajitura in tava rotunda cu diametrul de 24 de cm sau in tava patrata.
- Am folosit iaurt grecesc, iar iaurtul grecesc este foarte cremos. Nu folosim iaurt cu fructe, ci doar iaurt simplu.
Ingrediente:
- 4 oua
- 230 gr iaurt simplu
- 200 gr zahar
- 30 gr amidon alimentar
- 70 gr faina/ 2 linguri
- 1 plic de praf de copt
- esenta de portocala
- 1 lingurita coaja razuita de portocala
- cacao
Cum preparam Prajitura Nor pufos cu iaurt
1.Separam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile spuma.
2.Mixam apoi galbenusurile cu zaharul timp de 5-6 minute, sau pana cand devin o crema albicioasa.
3.Adaugam iaurtul peste crema de galbenusuri si mai mixam 1-2 minute sa incorporam bine.
4.Adaugam peste compozitia de iaurt si amidonul, faina, praful de copt, esenta si coaja de portocala si amestecam usor cu o spatula.
5. La final adaugam albusurile si incorporam usor.
6.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit la 170 de grade pana cand este rumenita si trece testul cu scobitoarea. 40 de minute ar trebui sa fie suficiente pentru coacerea acestei prajituri.
Lasam prajitura sa se raceasca si abia apoi o rasturnam pe un platou. O putem pudra cu zahar pudra, cu cacao sau o putem orna cu frisca. Pofta buna si sper ca v-a placut prajitura noastra!
Va recomand si prajitura cu iaurt si lamaie, este o prajitura racoroasa, nu este extrem de dulce si este delicioasa.