Bounty- prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
O prajitura delicioasa, spornica si foarte usor de facut.
Ingrediente blat :
- 2 oua
- 170 g zahar
- 100 ml lapte
- 110 ml ulei
- 100 ml cafea indulcita
- 2 linguro de cacao
- 320 g faina
- 1 plic de praf de copt
Ingrediente crema:
- 600 ml lapte
- 100 g unt
- 200 g zahar
- 150 g nuca de cocos
- 3 lingur cu varf de gris
- esenta de vanilie
Glazura:
- 250 g ciocolata cu lapte
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare.
Mai intai pregatim cafeaua din 2 linguri de cafea, 1 lingura de zahar si 120 g apa. Dupa ce este gata, o strecuram si o cantarim, avem nevoie de 100 ml.
Amestecam zaharul cu cacao si adaugam cafeaua fierbinte. Adaugam apoi uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu telul. Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de min. Lasam blatul la racit.
Pregatim apoi crema: punem laptele cu untul si cu zaharul pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam grisul, iar dupa 1-2 minute si nuca de cocos si mestecam continuu timp de 5-6 minute pana cand se ingroasa. Luam crema de pe foc si o punem deasupra blatului.
Topim ciocolata cu lapte impreuna cu uleiul pe baie de aburi si o turnam deasupra prajiturii ( intindem usor cu o spatula) si dam prajitura la rece pentru 3-4 ore. Ciocolata de deasupra se va intari.
Portionam prajitura cu un cutit a carui lama o trecem inainte prin apa fierbinte ( la fiecare 2-3 felii taiate), altfel se va sparge urat glazura de ciocolata de deasupra.
Pofta buna!