Checuri/brioseDulciuri

Briose umede cu zmeura

Briose umede cu zmeura

Briose umede cu zmeura si ciocolata sunt cele mai delicioase si rapide briose pe care le-am facut. Ies aproximativ 16-17 briose din aceasta compozitie;

Ingrediente: 

  • 3 oua
  • 125 g unt
  • 125 g iaurt simplu( un iaurt mic) 
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 125 g ciocolata amaruie
  • 70-100 g zmeura congelata/ proaspata
  • esenta de rom

Mod de preparare briose.

1.Untul moale, de la temperatura camerei,  il amestecam cu un tel cu zaharul timp de 1-2 minute, apoi adaugam treptat ouale si batem bine dupa fiecare.

2.Adaugam iaurtul si apoi  faina amestecata cu praful de copt si esenta si amestecam bine  1 minut sa le incorporam bine.

3. Adaugam ciocolata taiata marunt cu cutitul si amestecam

4. Punem compozitie in hartiile pentru briose, dar avem grija sa nu le umplem ( punem aproximativ 3/4) pentru ca va creste foarte mult compozitia si  va curge din forme.

5. Presaram si deasupra zmeura si dam briosele la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea. Presaram zahar pudra la final ( optional). Le lasam sa se raceasca si putem servi. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 3 = 1

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker