Checuri/brioseDulciuriPreparate de Craciun

Briose cu ciocolata si banana

Delicioase, doar ca ar fi trebuit sa fac compozitie dubla. Daca aveti hartii mai mici, vor iesi mai multe. Eu am avut cartoane mari.

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 75 g margarina Unirea
  • 1 banana
  • 120-130 g faina
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 3-4 cuburi de ciocolata
  • nuca 
  • + 2 linguri de zahar+ 3 linguri smantana pentru frisca pentru sosul caramel

Mod de preparare.

  1. Margarina moale se amesteca cu zaharul cu ajutorul unei furculite.
  2. Adaugam pe rand ouale, apoi banana sfaramata cu furculita.
  3. Adaugam faina, praful de copt si ciocolata taiata marunt.

4. Punem compozitia in forme, presaram nuca si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru                    30-35 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

 

5. Pregatim sosul caramel: caramelizam zaharul si apoi adagam smantana. Lasam pe foc pana cand se topeste zaharul. Punem cu o lingura deasupra brioselor fierbinti.

Pofta buna!

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker