Checuri/brioseDulciuriPreparate de Craciun
Briose cu ciocolata si banana

Delicioase, doar ca ar fi trebuit sa fac compozitie dubla. Daca aveti hartii mai mici, vor iesi mai multe. Eu am avut cartoane mari.
Ingrediente:
- 2 oua
- 75 g margarina Unirea
- 1 banana
- 120-130 g faina
- 3 linguri de zahar
- 1 plic de praf de copt
- 3-4 cuburi de ciocolata
- nuca
- + 2 linguri de zahar+ 3 linguri smantana pentru frisca pentru sosul caramel
Mod de preparare.
- Margarina moale se amesteca cu zaharul cu ajutorul unei furculite.
- Adaugam pe rand ouale, apoi banana sfaramata cu furculita.
- Adaugam faina, praful de copt si ciocolata taiata marunt.
4. Punem compozitia in forme, presaram nuca si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30-35 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
5. Pregatim sosul caramel: caramelizam zaharul si apoi adagam smantana. Lasam pe foc pana cand se topeste zaharul. Punem cu o lingura deasupra brioselor fierbinti.
Pofta buna!
One Comment