DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura cu mascarpone

O  prajitura cu mascarpone delicioasa si se face destul de usor. Am folosit ingrediente pentru o tava mare, de 36/36 cm. Daca aveti tava mai mica, injumatatiti cantitatile.

Ingrediente blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 5 linguri de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema:

  • 500 g mascarpone
  • 350 g frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra

Ingrediente sirop:

  • 3 linguri de zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare prajitura cu mascarpone.

Pregatim blatul mai intai. Mixam albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile le amestecam cu uleiul. Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam cu o spatula. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, iar apoi cacao.

 

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Pentru sirop amestecam apa cu zaharul si fierbem la foc mic 10 minute. Adaugam si un strop de esenta de vanilie.

Pregatim si crema: mixam frisca lichida impreuna cu zaharul pudra. Adaugam si mascarponele si mai mixam 1 minut pana se incorporeaza bine ( nu mixam prea mult ca riscam sa „branzim” crema). Zahar adaugati dupa gust, la mine a fost suficient 🙂

Insiropam blatul dupa ce s-a racit si adaugam crema.

 

Eu am presarat deasupra cacao si am format valuri cu varful unei furculite.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker