AlteleVacante si calatorii

Castelul de lut, destinația de basm din Valea Zânelor

Un castel de basm nu avea sa-si gaseasca alta locatie mai buna decat Valea Zânelor , in Porumbacu de Sus, la doar 35 km de Sibiu. O combinatie intre casa piticilor din povestea Albă ca Zăpada si crestele muntilor, Castelul de Lut este o locatie unica din tara noastra. De cum ajungi in parcarea castelului, pasesti in taramul magic al basmului contra unei sume de 5 lei.

Desi inca nu sunt functionale, castelul este structurat pe două nivele, parter și mansardă, are 10 camere, fiecare cu propriul design rustic și 2 turnuri.

Una dintre incaperile castelului ne asteapta cu o bautura calda, la alegere, dar si cu o multime de suveniruri. Aici am baut cea mai buna ciocolata calda, dar aveau si un delicios ceai de portocale care ne-au incalzit pentru cateva minute.

Vara poti savura o bautura racoritoare chiar in fata castelului, acolo unde pârâul, taburetele din butuci de lemn si balotii de fan întregesc imaginea de poveste.

Pentru o destinatie de weekend, aceasta este una de basm, pe care trebuie neaparat sa o vizitati daca ajungeti in zona Sibiului!

  

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker