AlteleCiorbe/Supe

Taietei de casa

Taietei de casa

Taietei de casa sau cum poti face rapid cei mai buni taietei. Nu se pregatesc greu deloc si sunt foarte gustosi. Mie imi amintesc de vacantele de vara petrecute la tara, la bunici. Facea bunica cea mai buna ciorba de pui cu rosii si taietei de casa. De la ea am invatat sa ii fac si secretele pentru taieteii aia taranesti. Poate s-au mai imbunatati tehnicile pe parcurs, insa pentru mine astia sunt cei mai buni taietei.

  • Este o reteta usoara pe care probabil majoritatea dintre voi o cunoasteti. Daca nu, va sugerez sa incercati si veti avea o ciorba foarte gustoasa.

Sfaturi pentru preparare taietei de casa!

  • Taieteii se pun in ciorba imediat ce sunt taiati.
  • Se presara din abundenta faina pe blatul de lucru si pe foaia de aluat intinsa presaram un praf de faina, rulam si taiem taieteii. Ii rasfiram dupa ce ii taiem.
  • Se adauga in ciorba cu aproximativ 20-25 de minute inainte de finalizare sa aiba timp suficient sa fiarba.
  • Taieteii se taie cat mai subtiri pentru ca la fierbere se umfla.
  • Se prepara rapid din doar 2 ingrediente: ou si faina.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 100-120 gr faina ( o ceasca)

Mod de preparare.

  1. Mai intai se pune faina intr-un bol.
  2. Adaugam oul si incepem sa amestecam. Aluatul rezultat nu este foarte vascos.
  3. Presaram din abundenta faina pe blatul de lucru si intindem o foaie cat de subtire. Presaram faina si rulam foaia de aluat..
  4. Taiem cat mai subtiri taieteii si ii rasfiram. Ii adaugam in ciorba si ii lasam sa fiarba 20-25 de minute.

Simplu, nu?

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker