DulciuriPrajituri/torturi

Clatite cu branza dulce si sos de portocala

Clatite cu branza dulce si sos de portocala

Clatite cu branza dulce si sos de portocala sunt, cu siguranta, unul dintre cele mai fine si mai delicioase deserturi. Sosul de portocala, un sos dulce- acrisor este foarte foarte aromat, iar pentru un plus de aroma am adaugat coaja razuita de portocala si in aluatul pentru clatite.

Bine de stiut!

  • De retinut ca numarul oualor trebuie sa coincida cu numarul lingurilor de faina. Lingurile cu faina trebuie sa fie cu varf. Nu va faceti griji, compozitia este foarte subtire, insa este perfecta pentru clatite pufoase.
  • Se mentin perfect pana a doua zi daca le acoperim cu folie alimentara. Nu se intaresc.
  • Tigaie pentru clatite am comandat de aici.

Ingrediente clatite:

  • 4 oua
  • 4 linguri cu varf cu faina
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu ulei
  • coaja razuita de portocala 

Ingrediente sos de portocala:

  • 50 gr unt
  • 1 lingura cu zahar 
  • zeama de la o portocala 
  • coaja razuita de la o portocala

Umplutura:

  • 100 gr telemea de vaca
  • 1 lingura cu smantana
  • 1-2 linguri cu zahar
  • 1 lingurita de coaja razuita de portocala

Cum preparam clatite cu sos de portocala si branza dulce

1.Mai intai amestecam ouale cu zaharul. Folosim un tel si le amestecam bine.

2.Adaugam uleiul si faina  si incorporam bine amestecand cu telul.

3.Adaugam apoi laptele in fir subtire si coaja de portocala si incorporam in continuare.

4.Coacem clatitele pe ambele parti intr-o tigaie speciala pentru clatite sau intr-o tigaie cu gundul gros.

5.Pentru sosul de portocala punem untul intr-o tigaie, il punem la foc mediu si il lasam sa se topeasca. Adaugam zaharul si amestecam, lasam cateva secunde si adaugam sosul de portocala. Lasam sa dea intr-un clocot si adaugam coaja razuita de portocala, apoi stingem focul sosului.

6.Pentru umplutura dam branza pe razatoarea cu ochiuri mici, adaugam coaja de portocala, zaharul si smantana si amestecam bine.

7.Umplem clatitele cu branza dulce, le asezam pe platou si adaugam deasupra lor sos de portocale. Am adaugat si bucatele de portocala si cateva afine deasupra clatitelor. Pofta buna!

Va recomand si clatite Tiramisu, un alt deliciu culinar.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

44 − = 36

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker