Tort de clatite
Tort de clatite
Tort de clatite – unul dintre deserturile ce se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare. Acest desert delicios se poate prepara atat la aniversari restranse, cat si in orice zi din saptamana avem pofta. Clatitele sunt unul dintre cele mai iubite deserturi, iar umpluturile pot varia de la gemuri, pana la creme care mai de care mai sofisticate sau ciocolata.
Sfaturi pentru clatite reusite!
- De retinut ca numarul oualor trebuie sa coincida cu numarul lingurilor de faina. Lingurile cu faina trebuie sa fie cu varf.
- Le putem lasa albe sau le putem adauga cacao.
- Se mentin perfect pana a doua zi daca le acoperim cu folie alimentara. Nu se intaresc.
Montajul tortului
- Montajul tortului nu este deloc dificil, clatitele alternand cu straturi de frisca delicioasa. Se traseaza dungi cu frisca cu spatiu de 2-3 cm intre ele. Se preseaza usor deasupra urmatoarei clatite astfel incat sa se diferentieze frumos straturile.
Ingrediente:
- 5 oua
- 500 ml lapte
- 5 linguri cu varf cu faina
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de zahar
- 1 lingura cu varf de cacao
- esenta de portocala
- 500 ml frisca lichida
Cum preparam Tort de clatite
1.Mai intai amestecam ouale cu zaharul. Folosim un tel si amestecam bine.
2.Adaugam uleiul si faina si incorporam bine.
3.Adaugam apoi laptele in fir subtire si esenta si incorporam in continuare.
4.Coacem clatitele pe ambele parti intr-o tigaie speciala pentru clatite sau intr-o tigaie cu gundul gros.
5.Mixam frisca spuma.
6.Montam tortul astfel: punem o clatita si trasam linii cu frisca lasand o distanta de aprox.2 cm intre fiecare linie. Acoerim cu alta clatita, presam usor cu degetele si de data asta trasam liniile cu frisca in spatiile in care nu am trasat la clatita precedenta. Procedam astfel pana cand terminam clatitele si ornam dupa preferinta.
Dam tortul din clatite la rece pentru 3-4 ore. Se portioneaza mult mai bine dupa ce sta cateva ore la rece. Pofta buna!
One Comment