AperitiveLegume

Clatite cu dovlecei Zucchini

Clatite cu dovlecei Zucchini

Clatite cu dovlecei Zucchini- un sortiment de clatite aperitiv foarte gustoase si usor de preparat. Acestea se pot prepara cu lapte, insa acesta se poate inlocui cu apa sau chefir. Claptitele din dovlecel sunt foarte pufoase si pot fi consumate atat la micul dejun cat si ca gustare.

Din compozitia data mi-au iesit  7 clatite medii.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei 
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 5 linguri cu varf cu faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cu ulei
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Cum preparam Clatite cu dovlecei Zucchini

1.Incepem prin a curata dovleceii de coaja, ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari si ii stoarcem bine de zeama.

2.Batem ouale cu laptele, adaugam faina, praful de copt si incorporam bine.

3.Adaugam dovleceii razuiti, adaugam sare, piper, patrunjel verde tocat marunt si 2 linguri cu ulei si amestecam compozitia bine cu ajutorul unui tel.

4.Se incalzeste bine tigaia pentru clatite si se unge cu ulei ( doar inainte de a coace prima clatia). Se adauga un polonic de compozitie de clatite, se uniformizeaza, se acopera tigaia cu capac si se coc clatitele pe ambele parti timp de cate 3-4 minute la foc mediu.

  • Intoarecm clatitele cu ajutorul unei spatule de lemn sau de silicon pentru a evita ruperea acestora.
  • Avem grija sa coacem clatitele la foc mediu pentru a asigura coacerea interiorului clatitelor.
  • Servim clatitele cu branza de vaca si rosii. Sunt senzationale! Pofta buna!

Va recomand si clatitele cu spanac, clatite de un verde minunat si foarte gustoase!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker