Aluaturi sarateAperitiveMancaruriPaine/PizzaPlacinte si tarteRetete usoare de post
Lipii la tigaie cu ulei de masline
Lipii la tigaie cu ulei de masline
Lipii la tigaie cu ulei de masline sunt preferatele noastre. Cu branza si rosii suculente sunt un deliciu. Am tocat si doua fire de marar si am presarat deasupra lipiilor. A fost bataie pe ele.
Sfaturi!
- Lipiile nu trebuie prajite in baie de ulei. Tigaia va fi doar unsa cu 1 lingura de ulei la fiecare lipie.
- Se pastreaza mai multe ore sau chiar peste noapte acoperite cu folie alimentara ( asta daca mai raman!)
- Din aceasta compozitie ies aproximativ 7- 8 lipii, depinde de marimea lor.
- Puteti acoperi bolul cu aluat cu folie alimentara si sa lasati aluatul la dospit in cuptorul cu microunde cu usa inchisa( nepornit, bineinteles!).
- Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios, daca este nevoie, puteti sa mai adaugati faina.
- Din acest aluat se poate coace si paine sau pizza sau se pot face scoverzi prajite in ulei.
Ingrediente:
- 250 ml apa calduta
- 390-400 gr faina
- 15-20 gr drojdie
- 1/2 lingurita de zahar
- 1/2 lingurita de sare
Mod de preparare.
1.Mai intai punem apa calduta cu zaharul intr-un bol. Adaugam drojdia si o dizolvam bine.
2.Adaugam faina si sarea si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Lasam aluatul la dospit in loc calduros timp de 1 ora.
3.Formam bile din aluat, le intindem usor cu mana si le coacem in tigaia unsa cu ulei de masline. Adaugam putin ulei de masline si cand intoarcem lipia. Coacem lipiile pe ambele parti. Neaparat pornim si hota, caci va iesi ceva fum.
Pofta buna!