Aluaturi sarateAperitiveMancaruriPlacinte si tartePui

Quiche Lorraine cu piept de pui

Quiche Lorraine cu piept de pui

Quiche Lorraine cu piept de pui este o tarta de origine frantuzeaca formata dintr-o crusta de patiserie si umplutura cremoasa. Umplutura cemoasa este formata din oua, smantana sau iaurt grecesc(gras) si cascaval. Aceasta tarta se prepara rapid si este extrem de gustoasa atat calda cat si rece.

Cateva sfaturi!

  • Aluatul pentru tarta este fraged, sfaramicios si se poate umple chiar si cu creme dulci.
  • Ca orice roman, suntem inventivi: putem inlocui untul cu untura. Aceasta fragezeste si mai mult tarta.
  • Pentru crema se poate folosi smantana sau iaurt gras. De obicei imi place sa folosesc iaurt grecesc caci este foarte gras. Sau smantana de gatit.
  • Quiche Lorraine se poate pastra la rece pentru a doua zi acoperita cu folie alimentara.
  • Inlocuiri. Pieptul de pui se poate inlocui cu sunca sau diverse mezeluri.
  • Reteta usoara. Pe cat de usor se prepara, pe atat de repede se consuma. Este extrem de gustoasa si de satioasa. Ai mei o prefera cu ketchup.

Ingrediente blat:

  • 1 ou
  • 100 gr unt moale
  • 250 gr faina
  • 2 linguri de apa
  • un praf de sare

Ingrediente umplutura:

  • 2 buc piept de pui
  • 1 legatura braccoli
  • 1/2 zucchini
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa rosie mare
  • 4 oua
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 200 gr cascaval afumat
  • sare
  • piper oregano 

Cum preparam aluatul pentru tarta

1.Mai intai punem faina toata intr-un bol. Adaugam oul, untul, sarea si apa si framantam un aluat nisipos la inceput, apoi din ce in ce mai legat si mai moale.

2.Intindem aluatul intr-o foaie rotunda pe care o punem in tava. Tava ori o tapetam cu hartie de copt, ori o ungem cu faina si presaram faina. Avem grija ca foaia intinsa sa fie mai mare decat tava pentru ca trebuie sa imbrace si peretii tavii astfel incat sa tina toata umplutura.

3.Dupa ce punem foaia de tarta in tava, o intepam cu furculita din loc in loc.

Cum preparam umplutura.

1.Mai intai desfacem broccoli in manunchiuri, mocovul il curatam de coaja, iar zucchini il taiem rondele. Le punem  impreuna la fiert si le lasam sa fiarba aproximativ 5-6 minute din momentul in care incepe apa sa clocoteasca. Pipetul de pui il fierbem separat, iar apoi il taiem cubulete.

2.Amestecam iaurtul cu ouale si cu jumatate din cantitatea de cascaval razuit. Adaugam o lingurita de sare grunjoasa, piper si oregano.

3.Punem peste aluatul de tarta broccoli, zucchini, morcov si piept de pui. Adaugam si ceapa rosie taiata felii mai mari. Ornam dupa preferinta. Turnam apoi amestecul de oua cat mai uniform deasupra tartei si o dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Lasam tarta aproximativ 45 de minute. Eu am facut testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este coapta si umplutura.

4.Adaugam restul decacsaval deasupra tartei inainte cu 5 minute sa o scoatem din cuptor. Inainte sa o portionam trebuie sa o lasam 15-20 de minute la racorit.  Se poate servi cu ketchup sau sos chili.

Pofta buna!

Am incercat sa fac tarta si cu carne de porc si este foarte gustoasa si asa. Va las si reteta de tarta cu carne de porc

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

59 − = 54

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker