Cuscus cu spanac
Cuscus cu spanac
Cuscus cu spanac este o alegere excelenta pentru cei care vor sa aduca pe masa lor o farfurie gustoasa, dar si sanatoasa. Aceasta reteta simpla si rapida este nu doar gustoasa, ci si plina de nutrienti esentiali, oferind beneficii pentru sanatate.
Cuscusul
- Cuscusul este o mancare traditionala in tarile arabe din nordul Africii.
- Cuscusul este o mancare ce se prepara aproape instant. Se clocoteste apa/ supa si se adauga cuscusul. Se acopera oala si se lasa la odihnit 10 minute.
- Cuscusul se poate servi ca fel principal alaturi de legume, se poate servi ca si garnitura sau se poate adauga in salate.
Spanacul
- Spanacul este o legumă versatilă care poate fi consumată atât crudă, cât și gătită. Cele mai multe beneficii ale spanacului se obtin din consumul spanacului crud.
- Spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare.
- Pentru aceasta mancare de cuscus cu spanac avem nevoie de cateva frunze de spanac/ 8-10 frunze. Se poate folosi spanac proaspat sau congelat.
Untensile necesare
- Avem nevoie de un mixer vertical pentru pasarea spanacului si o oala in care fierbem apa sau supa pentru cuscus.
Ingrediente:
- 250 gr cuscus
- 8-10 frunze de spanac
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper
- 750 ml apa sau supa de pui
Cum preparam cuscus cu spanac
1.Mai intai punem apa sau supa de pui impreuna cu o lingura de ulei si un praf de sare la fiert. Le lasam pana cand clocotesc bine.
2.Adaugam cuscusul peste lichidul fierbinte, acoperim oala cu un capac si stingem focul aragazului. In 10-12 minute cuscusul va fi suficient gatit, boabele vor deveni moi si se vor umfla.
3.Frunzele de spanac impreuna cu usturoiul le pasam cu ajutorul mixerului vertical pana cand devin o pasta.
4.Adaugam spanacul peste cuscusul gatit, potrivim de sare si piper si avem astfel o mancare gustoasa. Sa aveti pofta!
One Comment