
Conopida pane – conopida gustoasa gatita sanatos
Conopida pane – conopida gustoasa gatita sanatos la cuptor cu o crusta aurie si un interior moale si dulceag este nemaipomenit de buna! Totusi, varianta clasica, prajita in baie de ulei, poate deveni estul de grea, mai ales daca iti doresti o alimentatie echilibrata. Din fericire, conopida pane este foarte gustoasa si gatita la cuptor si, sincera sa fiu, prefer acesta varianta.
- Conopida este una dintre cele mai nutritive legume crucifere. Este saraca in calorii, dar bogata in fibre, vitamina C, vitamina K si antioxidanti. Consumul regulat poate sustine digestia, sistemul imunitar si chiar procesul natural de detoxifiere a organismului.
Ingrediente:
- 1 conopida mica
- 2 oua
- 1 lingura cu varf cu faina
- 2 linguri de lapte
- sare
- piper
Cum preparam Conopida pane – conopida gustoasa
1,Mai intai lasam conopida timp de 30 e minute intr-un bol cu apa rece pentru indepartarea unor posibile impuritati.
2.Desfacem conopida in manunchiuri mici.
3.Punem o oala cu apa si cu o lingura de sare grunjoasa la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugam manunchiurile de conopia si le lasam la fiert timp de 5-6 minute. Scoatem conopida si o lasam 5 minute la racorit intr-un bol.
4.Batem ouale cu laptele, faina, sare si piper dupa gust si dam fiecare manunchi de conopida prin acest amestec. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade pana cand se rumenesc frumos.
Servire. Noi am servit conopida pane cu dulceata de ardei iute si ketchup de casa facaut chiar de noi. Un deliciu! Insa, conopida pane se poate servi si cu o friptura de pui, de porc sau cu o salat de rosii. Asteptam ideile voastre de servre pentru a ne inspira si noi.
Sper sa placa sugestia noastra de conopida pane!





