Rulou din dovlecei cu sos de usturoi
Rulou din dovlecei cu sos de usturoi- o mancare foarte gustoasa de vara. Merge servita atat cu diverse fripturi cat si cu o salata de rosii. Iar dovleceii noua ne plac in orice varianta ar fi ei gatiti, sunt printre legumele noastre preferate.
Vara se coc foarte multi dovlecei la tara asa ca ii folosim la ciorbe, la fripturi, tocanite, prajiti sau budinca. A, am uitat de musaca, si musacaua din dovlecei este foarte gustoasa.
Ingrediente:
- 3 dovlecei medii
- 3 oua
- 3 linguri de faina
- 3-4 catei de usturoi
- 150 g smantana
- marar verde
- sare
Mod de preparare.
1.Amestecam mai intai ouale cu faina si cu un praf de sare.
2.Dovleceii ii putem curata de coaja sau ii putem lasa si cu ea, depinde cum doreste fiecare.
3.Taiem dovleceii in fasii lungi.
4.Dam fiecare fasie de dovlecel prin amestec de ou cu faina si le prajim in ulei incins pe ambele parti. Le lasam apoi la racit.
5.Usturoiul il curatam de coaja si il pisam bine. Il amestecam cu smantana si adaugam marar tocat marunt. Iese un sos foarte gustos.
6.Ungem fiecare fasie de dovlecel prajita cu sos de usturoi si le rulam in forma de melc.
Pofta buna!
O alta varianta foare gustoasa de a gati dovleceii este aceasta budinca facuta la cuptor – https://farfuria-cu-gust.ro/budinca-aperitiv-din-dovlecei/
Noi de cel putin doua- trei ori pe an o facem, le place alor mei cu rosii sau cu ketchup deasupra.