Din camaraLegumeRetete de postRetete usoare de post

Ketchup de casa

Ketchup de casa

Ketchup de casa este unul dintre cele mai populare sosuri cu rosii si legume proaspete. Fara zahar si fara conservatnt, acesta este un sos senzational, gustos si sanatos. Am mers intr-un weekend la tara si am facut zacusca la ceaun, din aia clasica, taraneasca, asa cum imi place mie. Si pentru ca mi-au ramas cateva kg de rosii si de ardei, am decis sa fac pentru prima data ketchup de casa. Nu va spun cat este de gustos, este nemaipomenit, noi suntem foarte incantati de el.

Bine de stiut!

  • Cantitatile de rosii si de ardei pot varia in functie de gustul fiecaruia. Si eu ar fi trebuit sa mai adaug rosii, insa atatea am avut.
  • Ardei. Se pot adauga ardei kapia sau gogosar, dar neaparat sa fie rosii. Eu am combinat cele 2 tipuri de ardei.
  • Fara prajeala. Am incercar sa gatesc cat mai sanatos, iar acest sos de ketchup este facut fara prajeala. Ceapa si ardeii, le-am inabusit impreuna in ulei si apa.
  • Fara zahar. Nu avem nevoie de zahar, ardeii sunt deja foarte dulci si am adaugat 1 lingura de miere.
  • Reteta usoara si spornica. Din aceste cantitati mi-au ieist 12 borcanele de 300 de grame de ketchup.

Ingrediente:

  • 2 kg rosii
  • 2 kg ardei kapia si gogosar
  • 1,5 kg ceapa
  • 250 ml ulei
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura de oregano
  • sare
  • optional: 1 ardei iute daca doriti ketchup usor picant

Mod de preparare Ketchup de casa

1.Mai intai curatam ceapa si spalam si taiem felii ardeiul. Cu ajutorul unui blender le pasam bine.

2.Punem pe foc ardeiul pasat impreuna cu ceapa pasata, adaugam 250 ml ulei si 250 ml apa si le lasam  sa dea in cateva clocote.  Amestecam din cand in cand.

Rosiile le oparim, le curatam de coaja si le pasam cu blenderul.

3.Adaugam rosiile peste ceapa si ardei si lasam din nou la fiert la foc mediu pana cand sunt suficient gatite legumele. La noi au fiert in aproximativ 60-70 de minute.

4. Potrivim cu miere, sare si oregano la final. Luam oala de pe foc si mai blenduim inca odata ketchup-ul cu un mixer vertical.

5. Punem ketchupul fierbinte in borcane si le lasam la racit. A doua zi le sterilizam. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker