Pizza cu piept de pui si cartofi prajiti
Pizza cu piept de pui si cartofi prajiti
Pizza cu piept de pui si cartofi prajiti este un sortiment de pizza facut acasa foarte gustos si satios. Pizza cu cartofi prajiti este preferata sotului meu. Manca el candva la Bucuresti. Si fetei i-a placut tare mault.
Sfaturi!
- Din acest aluat mi-au iesit 3 pizza, insa depinde cat de gros sau de subtire il intindeti. Daca doriti blat mai gros, atunci faceti 2 pizza in loc de 3.
- Pizza se coace perfect in 20 de minute. Eu atat o las la cuptor.
- Ungem blatul de pizza cu sos tomat din abundenta si abia apoi adaugam legumele si restul de ingrediente.
- Pizza se pastreaza pentru a doua zi acoperita ermetic cu folie alimentara. Se va pastra moale si buna.
Ingrediente blat:
- 400 ml apa calduta
- aprox.700 gr faina
- 1plic de drojdie uscata
- 20 ml ulei
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare grunjoasa
Pentru umplutura:
- cartofi prajiti
- 2 buc piept de pui
- 4 linguri pasta de tomate
- 250 gr cascaval
- 1 ceapa mare
- 1 ardei gras
- oregano
Mod de preparare.
1.Mai intai pregatim blatul: punam apa calduta intr-un bol. In ea dizolvam drojdia cu zaharul. Adaugam uleiul, faina si sarea si framantam un aluat moale si nelipicios. Faina o adaugam toata odata. Dam aluatl la dospit in loc calduros si ferit de curentii de aer pentru 1 ora ( eu folosesc cuptorul cu microunde).
2.In timpul cat sta aluatul la dospit, taiem restul de ingrediente, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica. Pieptul de pui il taiem cubulete mici si il calim 10 minute in ulei incins. De fapt, il lasam doar pana cand se albestete, astfel va fi suculent si gustos. Daca se prajeste, se va intari.
3.Intindem blatul de pizza cu sucitorul si il punem in tava. Il ungem cat mai uniform cu pasta de tomate, presaram oregano si adaugam ceapa taiata julienne, ardeiul, pieptul de pui si cartofi prajiti. Presaram cascaval si coacem pizza in cuptorul preincalzit la 200 de grade. In 20 de minute este gatita suficient. Pofta buna!