Gulas de porc cu cuperci am mancat in acest week-end la Sighisoara. Ne-a placut atat de mult incat am facut si noi imediat ce am ajuns acasa. O cratita mare 🙂 Foarte gustos si nu este atat de complicat pe cat parea.
Ingrediete gulas de porc cu ciuperci:
- 1 kg carne de porc
- 1 borcan mic de ciuperci/ 500 g ciuperci proaspete
- 3-4 cepe
- 3 graunti de usturoi
- 3 linguri de pasta de tomate
- 1 ligurita de ardei boia dulce
- 50 ml ulei
- sare
- un praf de zahar
- piper
- 3-4 fire de patrujel verde
Mod de preparare gulas de porc cu ciuperci.
Calim intr-o cratita ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu ciupercile taiate in 2 sau 3 sa fie cat mai mari.
Separat calim carea taiata in cuburi mici.
Adaugam peste ceapa calita si pasta de tomate + 2Â cani de apa.
Adaugam si carnea calita, sare, piper, ardei boia si un praf de zahar. Acoperim cu un capac si lasam la fiert pentru aprox. 30-40 de min.
Cand este gata, adaugam patrunjelul tocat. Pofta buna!