Cornulete aperitiv cu branza
Foarte fragede, gustoase,merg de minune langa un pahar de bere sau pe un platou cu aperitive. Reteta o am de la Ildiko Marton, de pe grupul Retete culinare impreuna, careia ii multumesc pentru aceasta minunata reteta.
Ingrediente:
- 2 oua
- 400 g telemea
- 4 linguri cu varf cu untura
- 700 g faina
- 200 ml apa calduta
- 1 plic praf de copt
- 2 lingurite cu sare grunjoasa
- 2 galbenusuri + 4 linguri de lapte
- mac
Mai intai punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam branza data pe razatoarea mare, sarea, untura, ouale si apoi turnam treptat apa si framantam. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios, daca este nevoie mai puteti adauga putina faina.
Impartim aluatul in 12 parti egale. Intindem foile cat mai subtiri, le taiem ca pe cornulete si rulam.
Punem in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbebusurile amestecate cu lapte si presaram seminte de mac deasupra.
Le dam la cuptorul preincalzit la 170 de grad epentru 25-max. 30 de min.
Pofta buna!
One Comment