DulciuriPrajituri/torturiPreparate de Craciun

Tort Praga

Un tort delicios cu crema de ciocolata neagra si ciocolata alba, o combinatie minunata! Blatul l-am copt intr-o tava cu dimensiunile de 20/30 cm si l-am taiat in 4 parti pe care le-am suprapus.

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 180 g faina
  • 200 g zahar
  • 90 ml apa fierbinte
  • 6o ml ulei
  • 4 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema alba:

  • 300 g frisca lichida indulcita
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 linguri de lapte

Ingrediente crema maro:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g finetti

Ingrediente sirop:

  • 200 ml apa
  • 1 plic de ciocolata calda.

Mod de preparare

Pregatim mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam. Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte sa nu ramana cocoloase si o turnam usor peste galbenusuri. Mixam sa se integreze bine. Adaugam apoi tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si mixam. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect. Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace pentru 25 de minute la 200 de grade.

Lasam blatul al racit si apoi il taiem in 4.

 

Intre timp pregatim crema cu ciocolata alba. Mixam frisca lichida. Ciocolata alba o topim pe baie de aburi cu 2 linguri de lapte si o lasam 7-8 minute sa se racoreasca. Adaugam ciocolata alba peste frisca si mai mixam 1 minut.

Pentru crema maro punem mascarponele intr-un bol si adaugam crema de ciocolata. Amestecam cu o lingura pana cand se integreaza perfect.

Pregatim ciocolata calda.

Punem pe un platou o parte din blat, insiropam si adaugam pe rand cremele. Acoperim cu crema de ciocolata alba.

Eu am oprit marginile blatului pe care le-am faramitat si am acoperit tortul cu ele.

Dam la rece 2-3 ore.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker