
Aperitiv Carnati imbracati
Aperitiv Carnati imbracati- pe cat de simplu, pe atat de gustos. Aperitiv sau gustare sau chiar un picnic. Cred ca sunt ideali de luat la o padure vara 🙂 Pentru ca aveam un pachet de aluat foietaj la congelator si niste carnati, i-am imbracat rapid in fasii subtiri de aluat si am pregatit o gustare delicioasa pentru ai mei. Au servit cu ketchup si a fost bataie pe carnatii astia.
- Pentru acest sortiment de gustare am folosit doar jumatate din aluatul foietaj, din cealalta jumatate am facut niste melcisori cu branza dulce. Pentru alte idei de utilizare a aluatului foietaj, aruncati o privire aici .
- Aluatul foietaj se poate prepara si acasa si se poate pastra la congelator, va las reteta mea aici.
- Se pot folosi diverse umpluturi, fie dulci, fie sarate pentru aluatul foietaj si toate sunt gustoase.
- Carnatii folositi trebuie sa fie subtiri, nu grosi, pentru a se coace bine.
Ingrediente:
- 5-6 carnati subtiri de porc
- 1 pachet aluat foietaj
Mod de preparare.
1.Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat.
2.Nu este nevoie sa portionam carnatii, insa daca doriti sa-i faceti mai mici, sigur ca se poate.
3.Taiem fasii de aproximativ un centimetru din aluatul foietaj si rasucim in jurul carnatilor.
4.Punem carnatii imbracati in aluatul foietaj in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade. coacem timp de 20-25 de minute sau pana cand aluatul se rumeneste frumos.
- Pentru o crusta frumoasa, puteti sa ungeti carnatii imbracati cu ou si sa presarati diverse seminte( mac, susan). Eu am preferat sa ii las simpli. Pofta buna!