MancaruriPui

Chiftele de pui la cuptor

Chiftele de pui la cuptor

Chiftele de pui la cuptor sunte extrem de gustoase. Mai gustoase decat cele prajite in ulei. Ca si garnitura am facut un sos cu zucchini, dovlecel de vara cu coaja verde inchis. Un dovlecel foarte gustos, de altfel.

Cateva sfaturi!

  • Zucchini, este un dovlecel foarte gustos care se poate consuma chiar si crud, iar ca si timp pentru gatire, 5 minute ii sunt suficiente.
  • Sosul cu zucchini se prepara rapid si usor cu doar cateva ingrediente: 1 dovlecel, 1 ceapa mare, 1 catel de usturoi si 2 linguri de pasta de tomate. Un fel de sos marinat la care am adaugat dovlecel.
  • Pentru chiftele am folosit piept de pui tocat.
  • Dam chiftelele prin faina exact ca atunci cand le prajim si le punem in tava tapetata cu hartie de copt inainte sa le dam la cuptor.
  • Reteta usoara. Chiftelele copate sunt mult mai spornice si mai sanatoasa decat cele prajite in ulei. Si mai gustoase.

Ingrediente:

  • 500 gr carne de pui tocata
  • 2 cartofi medii
  • 1 ceapa mare
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ou
  • 1 legatura de marar
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 100 gr faina

Pentru sos:

  • 2 cepe mari
  • 1 dovlecel zucchini
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

Cum preparam chiftelele de pui

1.Punem carnea de pui tocata intr-un bol. Adaugam ceapa taiata cuburi, oul, si mararul tocat marunt. Cartofii ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi ii scurgem bine de zeama si ii adaugam in bolul cu carne tocata. Si usturoiul tot pe razataoarea cu ochiri mici il dam si il adaugam si pe el. Adaugam si pasta de tomate si sare si piper dupa gust.

2.Formam chiftelutele de marimea dorita, le dam prin faina si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade. In aproximativ 30-35 de minute sunt gata.

Cum preparam sosul

1.Mai intai taiem dovlecelul rondele iar ceapa julienne. Le punem impreuna in tigaie, adaugam ulei si le calim usor.

2.Adaugam pasta de tomate, o ceasca de apa si usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si lasam inca 10-15 minute la fiert. Potrivim de sare si piper.

Servim chiftelele cu sos de dovlecel. Pofta buna!

Va las si reteta de chiftele clasice din carne de porc.

Noua ne plac foarte mult si chiftele de cartofi.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 4 =

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker