Tarta cu ciocolata si zmeura
Curtea bunicii plina de zmeura. Pai cum sa nu fac o tarta cu ciocolata? In plus nu este nici foarte dulce, ci un pic acrisoara de la zmeura, un DELICIU 🙂
Ingediente:
- 50 g unt rece
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 ou
- 300 g crema de ciocolata
- 300 g zmeura
Mai intai pregatim aluatul pentru tarta. Punem untul rece intr-un bol, adauagam oul, faina si praful de copt si framanatam bine, bine pana cand se integreaza toata faina. Aluatul rezultat este moale, dar nelipicios.
Tapetam o forma de tarta sau o tava rotunda cu hartie de copt.
Punem aluatul in tava si cu degetele sau cu spatele unei linguri presam bine aluatul sa acopere fundul tavii, dar si 1 cm ridicat in sus pe margini.
Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade tarta pentru aprox. 20 de minute. Nu o lasam sa se aureasca prea rau ca se va mai intari dupa ce se raceste.
O scoatem din tava, o punem pe un platou si adaugam crema de ciocolata. O nivelam si adaugam zmeura.
Dam la rece pana cand se inareste crema de ciocolata. Eu am folosit o crema de ciocolata de la PROFI, dar merge si finetti sau nutela.
Pofta buna!