DulciuriPrajituri/torturi

Tarta cu ciocolata si zmeura

Curtea bunicii plina de zmeura. Pai cum sa nu fac o tarta cu ciocolata? In plus nu este nici foarte dulce, ci un pic acrisoara de la zmeura, un DELICIU  🙂

Ingediente:

  • 50 g unt rece
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 300 g crema de ciocolata
  • 300 g zmeura

Mai intai pregatim aluatul pentru tarta. Punem untul rece intr-un bol, adauagam oul, faina si praful de copt si framanatam bine, bine pana cand se integreaza toata faina. Aluatul rezultat este moale, dar nelipicios.

Tapetam o forma de tarta sau o tava rotunda cu hartie de copt.

Punem aluatul in tava si cu degetele sau cu spatele unei linguri presam bine aluatul sa acopere fundul tavii, dar si 1 cm ridicat in sus pe margini.

 

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade tarta pentru aprox. 20 de minute. Nu o lasam sa se aureasca prea rau ca se va mai intari dupa ce se raceste.

O scoatem din tava, o punem pe un platou si adaugam crema de ciocolata. O nivelam si adaugam zmeura.

Dam la rece pana cand se inareste crema de ciocolata. Eu am folosit o crema de ciocolata de la PROFI, dar merge si finetti sau nutela.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

80 − = 74

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker