Cornuri bicolore insiropate
Cornuri bicolore insiropate
Cornuri bicolore insiropate sunt un rasfat delicios, sunt pufoase, moi si senzational de aromate. Cornurile acestea imi starnesc placute amintiri din anii de studentie, atunci cand o draga prietena, Roxi, ne rasfata cu astfel de delicii moi. Sa tot fie vreo 15 ani de atunci, cred ca eram prin anii 2005- 2006. Insa, va recomand cu drag sa le incercati si voi, veti ramane placut surprinsi de aceste cornuri mari, pufoase si insiropate.
Bine de stiut!
- Aluatul pentru cornuri este uleios si nelipicios.
- Adaugam si praf de copt pentru un plus de fragezime si pufosenie cornurilor noastre.
- Umplem cornurile cu gem solid sau cu Finetti. Eu am umplut o parte cu gem de zmeura si o parte cu Finetti si din nici unele dintre ele nu a curs umplutura.
- Se coc rapid, in aproximativ 18-20 de minute, cornurile sunt coapte suficient.
- Ies 24 de cornuri din aceasta compozitie.
Ingrediente:
- 2 oua
- 500 gr faina
- 150 ml lapte
- 100 ml ulei
- 5 linguri cu zahar
- 25 gr drojdie proaspata
- 1 plic de praf de copt
- 2 linguri de cacao
- coaja razuita de lamaie
- esenta de rom
- un praf de sare
- + gem sau crema de ciocolata pentru umplutura
Sirop:
- 1 cana de 300 de gr cu zahar
- 1/2 cana de apa (masuram cu aceeasi cana)
- 100 gr nuca de cocos
Cum preparam Cornuri bicolore insiropate
1.Mai intai pregatim maiaua pentru aluat. Dizolvam drojdia impreuna cu o lingura de zahar in laptele caldut. Lasam 15 minute maiaua la crescut in loc calduros. Eu folosesc cuptorul cu microunde cu usa inchisa, iar aluaturile se dospesc foarte repede.
2.Punem faina, praful de sare, praful de copt si restul de zahar intr-un. bol. Adaugam maiaua crescuta, ouale, uleiul, praful de copt si incepem sa framanatam aluatul. Acesta este moale si uleios.
3.Impartim aluatul in 2 parti. Intr-una dintre parti adaugam coaja de lamaie si framantam bine sa o incorporam, iar in cealalta parte de aluat adaugam cacao si esenta de rom si, la fel, framantam bine sa le incorporam.
4.Lasam aluaturile la dospit timp de 1 ora.
5.Impartim aluatul dospit in 3 parti. Vom avea 3 parti albe si 3 parti maro. Intindem foi aproximativ egale. Suprapunem in ce ordine dorim, o foaie alba si una maro sau invers si le mai intindem putin impreuna cu sucitorul pentru le lipi intre ele. Taiem 8 triunghiuri, punem gem sau ciocolata si rulam.
6.Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand incep sa se rumeneasca frumos.
7. Cat timp se coc cornurile, preparam siropul. Punem zaharul impreuna cu apa intr-o cratita si le punem la foc pana cand siropul incepe sa se ingroase usor. Apoi il lasam la racorit. Cand am trecut cornurile prin sirop, acesta era foarte putin caldut.
8. Lasam cornurile 10-12 minute la racorit, apoi le dam 4-5 secunde prin sirop si le tavalim prin nuca de cocos. Sunt delicioase si foarte pufoase ! Pofta buna!