Pandispan cu capsuni
Pandispan cu capsuni
Pandispan cu capsuni este o prajitura simpla si foarte aromata L-am facut intr-o tava mare de 30 de cm diametru si i-am adaugat capsuni tocate marunt. Capsunile se pot inlocui cu orice alte fructe moi, cu cirese, visine, zmeura, mure, caise sau piersici tocate marunt.
Ingrediente:
- 7 oua
- 7 linguri de ulei
- 10 linguri de zahar
- 10 linguri de faina
- 1 plic de praf de copt
- 3 linguri de cacao
- 1 plic de zahar vanilat
- capsune
- zahar pudra.
Cum preparam Pandispan cu capsuni
Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza si le punem usor peste albusurile batute amestecand cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si incorporam bine.
Separam compozitia in 2 boluri. Intr-unul dintre ele punem 3 linguri de cacao si amestecam bine.
Tapetam tava cu hartie de copt si punem intai o lingura de compozitie alba, apoi o lingura de compozitie maro si tot asa pana cand terminam toata compozitia.
Presaram deasupra capsuni taiate in 4 sau in 6. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Pudram cu zahar pudra si lasam pandispanul la racit. Il portionam cand se raceste. Pofta buna!
Va recomand sa incercati si pandispanul simplu cu rahat, reteta clasica de pandispan pufos.