Aluaturi dulci/foietajeAperitiveDulciuri

Covrigi pufosi de casa

Covrigei pufosi, doar foarte putin dulci si aromati care merg atat ca mic dejun, cat si ca o gustare intre mese sau la pachetel. Mie mi-au placut foarte mult cu iaurt de baut.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 25 g drojdie 
  • 1,200 kg de faina
  • 400 ml apa calduta
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • mac
  • 1 ou+ 1 lingura de lapte pentru uns

Mod de preparare covrigi pufosi de casa.

1.Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in apa calda.

2.Adaugam untul si ouale si amestecam, apoi adaugam coaja de lamaie si faina si framantam aluatul moale si nelipicios.

3.Lasam 1 ora la dospit, apoi formam covrigii si ii punem in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem covrigii cu ou batut amestecat cu lapte si presaram mac.

 

4.Mai lasam la dospit in tava inca 15-20 de minute, apoi coacem in cuptorul incins la 200 de grade pentru 30-35 de minute sau pana cand se rumenesc frumos. Pofte buna!

 

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker