DulciuriPrajituri/torturi

Cremsnit sau Crempita

Cremsnit sau Crempita

Cremsnit sau Crempita sau Cremes este o prajitura delicioasa cu crema de vanilie, frisca si aluat foietaj. Exista si o varianta de prajitura Cremes preparata la rece, fara coacere. Esentialul este ca aceasta este o prajitura extrem de delicioasa.

Cremsnit, crempita sau placinta cu crema?

Oricare varianta de denumire este perfect corecta. Daca germanii o numesc cremeschnitte (placinta cu crema), maghiarii ii zic kremes, iar in Croatia, Serbia si Slovenia se numeste krempita. Eu o cunosc sub denumirea de cremsnit.

Reteta usoara. Prajitura Cremsnit se prepara foarte usor, este nevoie doar sa coacem aluatul foietaj, preparam crema si asamblam prajitura.

Ingrediente:

  • aluat foietaj
  • 550 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 50 gr amidon alimentar
  • 200 ml creme patisserie Meggle

Cum preparam Cremsnit sau Crempita

1.Mai intai intindem aluatul foietaj. Eu am avut aluat foietaj de la Morarita si acesta contine 2 parti. Asadar, am intins fiecare parte si am taiat-o pe jumatate. Am copt 2 parti de aluat foietaj in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Inainte sa dau aluatul la cuptor, l-am uns cu apa si l-am copt aproximativ 15-18 minute.

2.Celelalte doua parti de aluat le-am presarat cu zahar si am aplatizat cu mana. Am intors foile pe cealalta parte si am presarat si acolo zahar. Le-am dat 20 de minute la congelator si apoi le-am taiat in felii de aproximativ 1 cm grosime si le-am copt pana cand s-au rumenit frumos. Astfel am preparat palmierii ce i-am pus deasupra prajiturii. Mi-au mai ramas palmieri si pentru o gustarica.

3.Intre timp preparam crema . Amestecam galbenusurile cu zaharul, amidonul si 50 ml de lapte, iar restul de lapte il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba laptele, il adaugam peste crema de galbenusuri si le punem din nou la fiert pana cand se ingroasa ca o budinca. Acoperim crema cu folie alimentara si o lasma la racit. Cand se raceste adaugam esenta de vanilie si o mixam 1-2 minute.

4.Mixam spuma frisca lichida/ crema patisserie.

5.Asamblam prajitura cu cele 2 blaturi, crema si frisca deasupra. Punem si palmierii si presaram zahar pudra.

Dam prajitura la rece timp de 2-3 ore si portionam. Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker