
Fleica de porc marinata
Fleica de porc marinata, fleica de porc frageda, gustoasa si satioasa. Modalitatea de preparare a acesteia este foarte simpla, insa necesita putin mai mult timp decat o friptura clasica. Mai intai fleica sta la marinat cateva ore, apoi se prepara la cuptor in jurul a 70-80 de minute pentru a deveni suficient de frageda si suculenta.
Cateva sfaturi:
- Este important sa folosim o oala cu capac pentru permite carnii sa devina suculenta si frageda.
- Friptura se pastreaza perfect pentru a doua zi la grigider.
Ingrediente:
- aprox. 1.5 kg fleica de porc
- aprox. 1,5 kg cartofi
- sare
- piper
- ardei boia dulce
- 1 cana de lapte
- parunjel verde
Cum preparam fleica de porc marinata
1.Mai intai feliel fleica in portii groase de aprox 1,5-2 cm. Punem feliile de fleica intr-un bol incapator, presaram sare grunjoasa si piper deasupra lor si adaugam laptele. Acoperim bolul cu folie alimentara si il dam la frigider pentru 2-3 ore.
2.Curatam carofii si ii taiem in 4 ( felii mari). Presaram sare deasupra cartofilor si ii punem intr- o oala, tava sau vas de yenna cu capac. Daca nu avem tava cu capac, putem sa folosim folie de aluminiu pentru a acoperi tava.
3. Adaugam feliile de fleica marinate si scurse bine de laptele in care au stat la marinat.
4.Presaram sare, piper si ardei boia dulce deasupra si acoperim tava cu capac. Dam friptura la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 45-50 de minute.
5.Luam capacul tavii si mai lasam inca 30 de minute friptura sa se gateasca si sa se rumeneasca frumos. Cand se rumenesc feliile de fleica, le intoarcem pe partea cealalta astfel incat sa fie rumenite pe ambele parti.
Pofta buna!





