AperitiveCu carne de puiMancaruriSalate

Salata de dovlecei cu carne de pui

Salata de dovlecei cu carne de pui

Salata de dovlecei cu carne de pui este una dintre salatele de vara cele mai apreciate si cele mai simple. Se prepara usor si rapid, dovlecelul fiind o leguma ce nu necesita gatire indelungata. Aceasta salata se poate servi la micul dejun sau in orice alt moment al zilei. Este gustoasa servita cu rosii si castaveti. Imi place sa prepar salata asta vara, cand am dovlecei proaspeti si din abundenta.

Cateva sfaturi!

  • Putem folosi piept de pui, insa acesta este mai atos. Eu recomand pulpe, copanele sau orice alte bucati de pui. Se poate folosi atat carne de pui de curte, cat si carne de pui din comert. Carnea de pui de curte va fierbe mai mult.
  • Este o salata gustoasa si fara carne de pui.
  • Dovlecelul se gateste rapid, in acest caz sunt suficiente 10 minute.
  • Se poate folosi dovlecel cu coaja, sau cauratat. Daca aveti dovlecei mici, fragezi, ii puteti lasa cu coaja, insa in cazul dovleceilor mai batrani, rcomand curatarea acestora.
  • Maioneza o puteti prepara acasa sau puteti folosi maioneza din comert. Eu am preparat acasa maioneza de data asta. Este nevoie de putina maioneza.
  • Reteta usoara. Salata de dovlecei este una rapida si foarte gustoasa.

Ingrediente :

  • 3 dovlecei medii
  • 2 pulpe de pui 
  • 3 catei de usturoi 
  • 1 galbenus de ou crud, 1 galbenus de ou fiert + 60-70 ml ulei pentru maioneza
  • sare
  • marar verde

Cum preparam salata de dovlecei cu carne de pui

  1. Punem o cratita cu apa si cu o lingurita de sare la fiert.
  2. Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Cand clocoteste apa, adaugam dovleceii si ii lasam sa fiarba 10 minute maxim la foc mic caci fierb destul de repede. Dupa ce au fiert, ii punem intr-o strecuratoare, trecem un jet de apa rece prin ei si ii lasam sa se scurga bine toata apa din ei. Mai presam dovleceii din cand in cand cu dosul unei linguri.
  3. Separat fierbem carnea de pui, iar cand este fiarta o taiem in bucatele mici.
  4. Usturoiul il pisam ca penstru mujdei. Maioneza o puteti face acasa sau puteti folosi cumparata. Eu am facut-o acasa, putina, 3 -4 linguri, sa nu iasa gretoasa salata. Facem maioneza din galbenusul crud, galbenusul de ou fiert si adaugam treptat ulei, amestecand continuu. Amestecam carnea de pui cu dovleceii scursi de zeama, cu maioneza, cu usturoiul si mararul. Adaugam sare dupa gust. Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker