AperitiveMancaruriPorcPreparate de Craciun

Toba din carne de porc ( fara burta)

Toba din carne de porc ( fara burta)

Toba din carne de porc ( fara burta), da, fara burta. Poti face toba din carne de porc chiar si atunci cand nu avem burta de porc la indemana. Cum am facut? Vazusem ideea mai demult pe un grup culinar si mi-a placut: am taiat partea de sus a unei sticle de 1 litru de suc. Am spalat-o bine si am pus carnea de toba in ea fara sa o presez. Simplu si gustos!

Sfaturi!

  • Nu este nevoie de gelatina! Vom folosi supa in care a fiert carnea impreuna cu oasele de porc si se va inchega suficient de mult. Atentie! Nu mai completati oala cu apa dupa ce fierbe, trebuie sa punem suficienta apa inca de la inceput.
  • Puteti folosi o sticla de plastic pentru toba deoarece la final putem taia sticla cu foarfeca iar toba iese perfect.
  • Dupa ce am scos toba din sticla de plastic, am pudrat-o cu ardei boia iute. Merge si ardei boia afumat sau se poate lasa simpla.
  • Supa in care a fiert carnea trebuie strecurata inainte sa o punem in sticla peste carnea tocata pentru toba.
  • Din aceasta cantitate de carne mi-a iesit o rola/ sticla de toba destul de mare.
  • Reteta simpla si gustoasa. Nu este nevoie de multe ingrediente, in schimb este nevoie de timp. Timp pentru fierberea carnii si timp pentru inchegarea tobei. Aceasta trebuie sa stea la rece aproximativ 12 ore inainte sa o portionam.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc
  • 1 ciolan de porc cu sorici/ aprox. 1,5-2 kg
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatana de usturoi
  • 1-2 lingurite de sare
  • 1 lingura de boabe de piper
  • 3-4  foi de dafin

 

Mod de preparare.

1.Mai intai taiem carnea de porc si ciolanul. Eu am portionat ciolanul in 2 parti caci este greu de taiat in conditii casnice la bloc 🙂

2.Punem carnea, ciolanul, piperul, foile de dafin si ceapa intr-o oala si o acoperim cu apa. Este nevoie sa fie suficienta apa astfel incat sa o fiarba 3-4 ore fara sa completam cu apa. Oricum la final nu ramane prea multa supa, aprox. 500-600 grame de supa mai ramane in oala.

3. Punem la fiert la foc mediu spre mare, acoperim cu un capac si din cand in cand spumam carnea. Dupa prima ora de fiert adaugam sarea si usturoi pisat. Oprim o lingurita de usturoi pisat pentru la final, il vom amesteca cu carnea tocata.

4. Lasam inca 2-3 ore la fiert, in functie de cat de repede fierbe carnea. Chiar si carnea de pe ciolan trebuie sa fie aproape desprinsa.

5.Dupa ce fierbe, tocam carnea si soriciul in fasii mici, o amestecam cu lingurita de usturoi pisat pe care l-am oprit mai devreme si o punem in sticla. Eu nu am adaugat grasimea, am avut un strat de garsime la ciolan si pe aceea nu am adaugat-o in toba, insa daca va place o puteti adauga. Strecuram supa si o adaugam peste carnea din sticla astfel incat sa acopere usor carnea. Acoperim sticla cu folie alimentara si dam la frigider peste noapte sau pentru cateva ore.

6.Taiem sticla cu ajutorul unei foarfece si scoatem toba, portionam si servim. Se poate pastra cateva zile la frigider. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 6

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker