Chiftelutele facute la cuptor sunt mult mai gustoase si mai sanatoase decat cele prajite in ulei. Daca inca nu ati incercat pana acum, sa le faceti cu incredere, sunt tare gustoase!
Ingrediente
- 500 g carne tocata
- 3 oua
- 2 cepe
- 2 cartofi mai mari
- 2 linguri de bulion
- sare
- piper
- patrunjel
- susan
Mod de preparare.
Mai intai am pus carnea intr-un castron mare, am adaugat ceapa tocata marunt, bulionul, ouale, sarea , piperul si patrunjelul tocat marunt.
Cartofii i-am dat pe razatoarea mica si apoi i-am stors de zeama. I-am adaugat peste compozitia de carne si am amestecat bine.
Tava am tapetat-o cu hartie de copt. Am format bilute mai mari, le-am pus pe hartia de copt, am presarat deasupra lor susan si le-am dat la cuptorul preincalzit pana cand se rumenesc, aprox.50-55 de minute.
Le intorcem si pe cealalta parte dupa primele 20-25 de minute. Eu am scos o chiftea pe o farfurie si am taiat-o in doua sa vad daca sunt coapte in interior.
Pofta buna!