Biscuiti/fursecuri/bomboaneDulciuriPrajituri/torturiPreparate de Craciun

Fursecuri Nuci cu crema de vanilie

Fursecuri Nuci cu crema de vanilie

Fursecuri Nuci cu crema de vanilie sunt delicioase si moi. Datorita cremei, nucile se vor inmuia destul de mult si cred ca din aceasta cauza a fost bataie pe ele. Copilul le adora, ma intreba deja cand mai facem nuci din astea bune. In trecut am facut nuci maronii cu crema Bounty, acum am vrut sa aduc ceva nou si m-am gandit sa le prepar o crema de vanilie, clasica crema ce o prepar si pentru alte prajituri, eclere, torturi…

 

Ingrediente coji:

  • 4 oua
  • 250 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 670-700 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un strop esenta de rom

Ingrediente crema:

  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 400 ml lapte
  • esenta de vanilie

Cum preparam Fursecuri Nuci cu crema de vanilie

1.Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, cacao, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar moale. Daca este nevoie, puteti sa mai adaugati un praf de faina pentru ca aluatul sa nu fie lipicios.

2.Facem bilute mici de 4- maxim 5 grame din aluat ( cat o maslinuta mica). Daca vor fi mai mari, va iesi multa compozitie din formele de nuci. Eu am cantarit la inceput, apoi le-am facut pe urmatoare aproximativ cat primele de mari.

3.Coacem bilutele in forma electrica de nuci cateva minute sau cat este nevoie pentru a fi coapte ( la mine a fost nevoie 2-3 minute).

4.Pentru crema punem ouale intr-o oala in care preparam crema. Le batem cu telul si apoi adaugam zaharul si faina. Adaugam si laptele in fir subtire si apoi punem compozitia pe foc, la foc mic. Amestecam continuu pana cand crema noastra se ingroasa ca o budinca. Aceasta se mai ingroasa cand se raceste. Dupa ce o luam de pe foc adaugam si esenta de vanilie.

5. Umplem cojile de nuci cu crema de vanilie si le dam prin zahar pudra sau doar presaram zahar pudra deasupra lor. Pofta buna si sper ca v-am inspirat.

  • Pastram nucile la rece deoarece contin crema cu oua.

Va las in continuare si reteta de nuci clasice cu crema de ciocolata.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker