MancaruriPui

Ciulama cu pipote

Ciulama cu pipote

Ciulama cu pipote – o mancare gustoasa ce merge preparata cu pipote de pui sau cu inimi sau ficatei. Noua ne place sa o servim cu mamaliguta si doar atunci cand este calda. Reincalzita nu ne plai place.

Cateva sfaturi!

  • Pipotele fiind mai tari, necesita fierbere inainte de a le adauga in mancare. De fapt, orice carne am folosi aceasta trebuie fiarta inainte. Noua ne place si cu carne de pui.
  • Supa in care fierbe carnea si legumele nu se arunca, se adauga in ciulama pentru un plus de gust. Nici legumele care fierb cu carnea nu se arunca. Acestea se pot toca marunt si adauga in ciulama sau se pot pastra pentru o supa.
  • Trebuie sa amestecam continuu in ciulama pentru a evita lipirea acesteia de tava. Se face numaidecat.
  • Reteta veche. Aceasta reteta de ciulama este reteta pe care o faceau bunicile noastre. Ele nu adaugau smantana pentru gatit, o faceau doar cu faina. Insa este o mancare tare gustoasa.

Ingrediente:

  • 500 gr pipote
  • 5-6 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • atdri boia afumat

Cum preparam ciulama cu pipote

  1. Mai intai spalam bine pipotele, iar dac doriti le taiati prin doua. Punem pipotele la fiert impreuna cu o ceapa si un morcov curatate de coaja. Le lasam pana cand pipotele sunt suficient de fierte, apoi le scurgem zeama in care au fiert. Aceasta zeama o adaugam in ciulama mai tarziu.
  2. Punem o craticioara sau o tigaie cu uleiul la incins. Lasam uleiul sa fie incins si adaugam faina si amestecam bine cu telul. Imediat adaugam si supa in care au fiert pipotele. Este nevoie sa amestecam continuu, caci ciulamaua se ingroasa foarte repede si se lipeste de peretii oalei foarte repede. Cand este suficient de ingrosata, trebuie sa aibe textura unei budinci, adaugam si pipotele, sare, ardei boia si piper dupa gust si mai lasam un minut la fiert. Toata operatiunea aceasta nu dureaza mai mult de 10 minute. Asta de cand punem uleiul la incins.

Servim cu mamaliguta. Este buna calda. Pofta buna!

Va recomand si ciulama de pui cu ciuperci, si aceasta este foarte gustoasa.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

58 − 56 =

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker