Aluaturi sarateAperitiveMancaruri

Scoverzi sau langosi pufoase cu branza

Scoverzi sau langosi pufoase cu branza

Scoverzi sau langosi pufoase cu branza am facut astazi. Noi, in sudul tarii, le spunem scoverzi, insa li se mai spune si scovergi, langosi sau gogosi. Insa sunt atat de pufoase si atat de gustoase, incat denumirea chiar nu mai conteaza. Reteta este una usoara, facem aluatul clasic de paine. Mama facea scoverzi de cate ori facea paine de casa. Facea mai mult aluat si ne prajea si cateva scoverzi.

Cateva sfaturi!

  • Folosim branza de vaci tare. Doar branza pentru umplutura. Sau branza amestecata cu ceapa verde sau marar. Eu am folosit doar branza.
  • Presam bine marginile scoverzii cu furculita pentru a evita sa iasa umplutura de branza in tigaie in timpul prajelii.
  • Daca vreti, puteti sa coaceti scoverzile umplute cu branza in cuptor si veti avea niste cocoace extraordinar de gustoase.
  • Daca va raman pentru a doua zi, scoverzile se pastreaza perfect daca sunt acoperite cu folie alimentara sau puse intr-o punga.
  • Reteta usoara si clasica. Aceasta este reteta de scoverzi, langosi pe care o facea bunicile noastre. Nu am modificat nimic.

Ingrediente:

  • 550-600 gr faina
  • 400 ml apa calduta
  • 10 gr drojdie uscata sau 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare grunjoasa
  • 150 gr branza data pe razataoarea cu ochiuri mari

Cum preparam Scoverzi sau langosi pufoase cu branza

1.Se dizolva drojdia in apa calduta cu zaharul. Se adauga faina si sarea si se framanta bine. Aluatul este moale, dar nelipicios, daca mai trebuie faina mai adaugati un praf.

2.Se lasa la dospit 30-40 de minute la loc calduros.

3. Se formeaza bile aproximativ egale din aluatul dospit cu mainile tapetate cu faina si se pun pe un blat tapetat cu faina si se mai lasa 15-20 de minute la dospit.

4.Se pune uleiul la incins si se lasa pana cand incepe sa sfaraie.

5.Intindem cu facaletul fiecare bila de aluat in foaie subtire, o umplem cu o lingura cu branza razuita si presam bine marginile cu ajutorul ueni furculite. Prajim scoverzile pe ambele parti in ulei incins. Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker