Aluaturi sarateAperitiveMancaruriPlacinte si tarte

Placinte cu branza la cuptor

Placinte cu branza la cuptor

Placinte cu branza la cuptor sau cococi se mai zice in zona noastra. Fina este cea care mi-a dat ideea cand ne-a trimis cateva cocoace din astea cu branza. Fetei i-a placut tare mult, asa ca am facut si eu. Uneori le prajesc in ulei, alteori le pun in tava si le coc la cuptor.  Daca raman pentru a doua zi, le acoperim cu folie alimentara si se pastreaza perfect.

Cateva sfaturi!

  • Folosim branza de vaci tare pentru umplutura. Sau branza amestecata cu ceapa verde sau marar. Eu am folosit doar branza.
  • Presam bine marginile placintei cu furculita pentru a evita sa iasa umplutura de branza in timpul coacerii.
  • Daca vreti, puteti sa prajiti cocoacele si veti obtine scoverzi umplute cu branza extraordinar de gustoase.

Ingrediente:

  • 550-600 gr faina
  • 400 ml apa calduta
  • 10 gr drojdie uscata sau 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare grunjoasa
  • 150 gr branza data pe razataoarea cu ochiuri mari
  • + 1 ou batut pentru uns

Cum preparam placinte cu branza la cuptor

1.Se dizolva drojdia in apa calduta cu zaharul. Se adauga faina si sarea si se framanta bine. Aluatul este moale, dar nelipicios, daca mai trebuie faina mai adaugati un praf.

2.Se lasa la dospit 30-40 de minute la loc calduros.

3. Se formeaza bile aproximativ egale din aluatul dospit cu mainile tapetate cu faina si se pun pe un blat tapetat cu faina si se mai lasa 15-20 de minute la dospit.

4.Intindem cu facaletul fiecare bila de aluat in foaie subtire, o umplem cu o lingura cu branza razuita si presam bine marginile cu ajutorul ueni furculite sau le rasucim bine.

Punem placintele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si le coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand se rumenesc frumos. Imediat ce scoatem tava din cuptor, acoperim placintele cu un prosop de bucatarie si le lasam 10-15 minute sa se racoreasca. Pofta buna!

placinta

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker