Salata de fasole verde
Salata de fasole verde este una dintre cele mai gustoase salate, dar si foarte usor de preparat. Noi servim de obicei aceasta salata ca si garnitura pentru fripturi, dar se poate consuma si ca atare. De multe ori ii adaug si piept de pui fiert si tocat marunt. Este gustoasa si cu piept de pui si fara. Si pe masa de sarbatoare se incadreaza perfect, am avut 2 platouase mici de ziua mea si pot spune ca a fost bataie pe ea. Chiar imi zicea cineva ca are fasole verde la congelator si nu stia cum sa o pregateasca 🙂
Ingrediente:
- 500 g pastai verzi proaspete sau congelate
- maioneza
- 2-3 catei de usturoi
- sare
- patrunjel sau marar verde
Mod de preparare.
1.Spalam pastaile de fasole, le taiem capetele si le punem la fiert. Cand sunt gata, le tocam marunt ( sau cum doreste fiecare).
2.Maioneza o putem face acasa sau putem folosi cumparata ( nu este la fel de gretoasa ca cea de casa). Daca facem acasa maioneza, adaugam si o lingurita de mustar in ea. Eu de data aceasta am facut maioneza acasa dintr-un galbenus de ou fiert, un galbenus crud si 100 ml de ulei.
3.Amestecam pastaile de fasole tocate cu maioneza si cu usturoiul pisat. Adaugam si sare si amestecam bine. Putem sa adaugam verdeata direct in salata sau putem sa o ornam cu verdeata. Pofta buna!
O alta reteta de salata care se afla in topul preferintelor noastre este salata de telina cu piept de pui. Gasiti reteta aici.
One Comment