DulciuriPrajituri/torturiRetete internationale

Islak kek sau chec umed cu ciocolata

Islak kek sau chec umed cu ciocolata

Islak kek sau chec umed cu ciocolata este un desert delicios de origine turceasca. Un fel de negresa insiropata in ciocolata, un desert simplu si usor de preparat.

Ciocolata
  • Numită, în trecut, „hrana zeilor” şi adorată astăzi de iubitorii de dulciuri din toate colţurile planetei, ciocolata nu mai este de mult timp doar un simplu desert.
  • Se spune că mirosul ciocolatei poate crește intensitatea undelor cerebrale theta, ceea ce duce la o stare de relaxare imediată?
  • Cacaua provine din fructul arborelui de cacao, fiind produsul final al unui proces ce implică prăjirea și pisarea boabelor.

Ingrediente simple. Această rețetă necesită ingrediente de bază pe care le puteți cumpăra de la orice magazin: oua, lapte, ulei, cacao, faina, praf de copt, fistic.

Inlocuiri. Fisticul poate fi inlocuit cu nuca macinata sau cu nuca de cocos.

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 180 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 220-230 gr faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • zahar vanilat 
  • 3 linguri cacao

Ingrediente sirop: 

  • 300 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • + fistic macinat

Mod de preparare.

1.Se mixeaza ouale cu zaharul pana cand devin o spuma densa.Adaugam apoi uleiul si laptele si amestecam cu un tel. Adaugam si faina, praful de copt si zaharul vanilat si incorporam usor cu telul. Compozitia este moale, mai moale decat la checul obisnuit. Nu va faceti griji, asa trebuie sa fie!

2.Ungem o tava de yenna cu unt topit, presaram faina si turnam compozitia.

3.Coacem checul in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

4.In acest timp pregatim siropul. Punem toate ingredientele intr-o craticioara si le punem pe foc pana cand ciocolata incepe sa se ingroase.

5.Imediat ce scoatem checul din cuptor il feliem si il lasam 5 minute la racorit. Apoi turnam tot sosul de ciocolata deaupra acestuia. Il lasam cel putin 2 ore la rece. Ornam checul cu fistic. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker