LegumeMancaruriRetete internationale

Hummus cu naut prefiert

Hummus cu naut prefiert

Hummus cu naut prefiert este o varianta foarte la indemana de a prepara hummus-ul. Foarte gustos si usor de preparat, hummus-ul este o mancare de origine orientala facuta din naut, pasta de susan, usturoi si alte cateva condimente. Eu nu am avut pasta de susan, insa hummus-ul meu a iesit extrem de gustos. Acesta se poate servi alaturi de fripturi la gratar si cu o salata de patrunjel verde sau o salata de rosii. Este extrem de gustos!

Cateva sfaturi!

  • Pentru prepararea hummus-ului se poate folosi naut proaspat, si, in acest caz, lasam nautul peste noapte la inmuiat. Daca alegem sa folosim naut la conserva, asa cum am facut eu, atunci acesta este prefiert si nu are nevoie decat de cateva minute de fierbere.
  • Cojile de la boabele de naut se vor desprinde in timpul fierberii,  trebuie sa le adunam pe toate.
  • Hummus-ul se poate consuma si de cei care tin post.

Nautul – beneficii pentru organism

Nautul este una dintre cele mai vechi leguminoase care ofera o serie de beneficii pentru sanatate. Acesta ajuta la sporirea senzatiei de satietate si stimuleaza digestia, ajuta la reducerea nivelului de colesterol si este bogat in fibre si proteine.

Ingrediente:

  • naut conservat – 800 gr
  • 6- 7 catei de usturoi
  • sare, piper, ardei boia dulce
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie

Cum preparam Hummus cu naut prefiert

  1. Fierbem nautul bine. Cand va fierbe bine, cojile boabelor de naut se vor desprinde de naut. Acestea trebuie adunate. Apa in care a fiert nautul nu se arunca, o pastram si pasam nautul in ea cu ajutorul unui mixer vertical pana cand devine un piure.

2. Adaugam usturoiul, sare, piper si 2- 3 linguri cu ulei de masline si mai mixam cateva secunde.

3. Facem un amestec dintr-o lingura de ulei de masline, piper, ardei boia si zeama de lamaie. Punem hummus-ul intr-un bol, iar deasupra acestuia punem din loc in loc amestecul cu ulei de masline. Eu am adaugat si boabe de piper.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker